På opdagelse i Chonburi

Sanctuary of Truth, Pattaya, Thailand
Sanctuary of Truth, Pattaya, Thailand

Pattaya

Pattaya er måske mest kendt som hovedstad for sexturisme. Er man i Pattaya skal man da klart også opleve Walking Street, men jeg vil nu mene at byen og området har mere at byde på end lige det.

Sanctuary of Truth

Sanctuary of Truth er en mellemting mellem et tempel og et slot, og er efter min mening det mest unikke i Pattaya. Det er en helt speciel bygning, som udelukkende er bygget i teak-træ, som næsten overalt er udskåret i mønstre, figurer og dyr. Bygningen er endnu ikke færdigbygget, men dog absolut et besøg værd.

Byggeriet blev påbegyndt i 1981, og er som sagt endnu ikke afsluttet. Det højeste spir er 105 m højt og bygningen er på 2.115 m2

Nong Nooch Tropical Garden

Nong Nooch er en anlagt have, og dækker et areal på ca. 2 km2. Den ligner ikke rigtig noget man ser andre steder da den er en lidt sjov blanding af akitektonisk smukt design af selve haven men samtidig kombineret med små og større bygning samt mange små skulpturer af dyr.

Buddha Mountain – en af de største buddha afbildninger i verdenen.

Den gyldne buddha, som er afbildet på bjerget er 109 m høj og hele 70 meter bred. Afbildningen kan ses på flere kilometers afstand. Stedet kaldes også Khao Chi Chan.

Buddhaen er lavet i 1996 som en del af fejringen af den tidligere konges (Kong Bhumibol Adulyadej) 50 års jubilæum på tronen. Buddhaen er laser-indgraveret i det lille bjerg, og så beklædt med guld. Det er den største inegraverede buddha-afbildning i verdenen.

Buddhaen ligger lidt syd for selve Pattaya by.

Big Buddha Temple

Big Buddhar Temple/Wat Phra Yai ligger på toppen af bakken Pratumnak, hvilket er mellem Pattaya og Jomtien Beach. Man kan ikke undgå at se den 18 meter høje Buddha rage op over træerne. Fra templet har man også en ganske god udsigt over selve Pattaya.

Suan Samkon / Three Kingdoms Park

Ca 10 km fra Pattaya Centrum ligger denne virkelige smukke park. Som jeg har forstået det så er parken bygget af en kinesisk-thailandsk forretningsmand som en arkitektonisk og landskabelig hyldest til 1300-tallets roman Three Kingdoms af den kinesiske forfatter Luo Guangzhou og den tilsvarende periode i Kinas historie, hvor landet blev opdelt i tre uafhængige stater, der kæmpede om magten. Parken er lille. Man kan komme rundt på en times tid. Der er flere store og mindre pagoder.

Området er meget smukt. Landskabet er designet i overensstemmelse med reglerne for feng shui. Der er formklippede træer, springvand og skulpturer af soldater og drager.

Da vi var forbi var der stort set ingen andre mennesker, så det var nærmest meditativ at gå rund i denne enkle skønhed.

Koh Samet

Koh Samet er en lille ø ca 220 km sydøst for Bangkok i provinsen Rayong. Det er en stille ø hvor man kan nyde den afslappede atmosfære, strande uden alt for mange mennesker. Som andre steder i Thailand er der også mulighed for at opleve ildshows hvor unge mænd kaster og svinger med ild.

Koh Larn

Kun en lille times sejllads fra havnen i Pattaya kan man komme ud til Koh Larn, som egner sig godt til en dags udflugt.

På koh Larn er der ret gode steder til svømning og snorkling, du kan sejle i kajak, få massage eller bare slappe af på stranden. Koh Larn har otte strande, og de fleste ligger på øens vestside. Mest besøgt er Tawaen Beach, hvor der er en lille havn. Stranden er fyldt med små turistbutikker og restauranter.

Wat Sothon Wararam Worawihan

Templet Wat Sothon ligger ret beset ikke i Chonburi men lige før man kommer til Chonburi, hvis man kommer fra Bangkok. Jeg har alligevel taget det med her, da det ikke bare er et stort og gammelt tempel, men også et meget smukt tempel. Wat Sothon ligger tæt på floden Bang Pakong hvor man kan være heldig at finde restauranter med nogle kæmpe og meget lækre rejer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Del dine tanker - Giv en kommentarx
()
x