Hong Kong

Hong Kong er pakket med ferieoplevelser

Hong Kong er pakket med ferieoplevelser. Jeg vil i dette opslag give en beskrivelse af vores tur til Hong Kong. Du kan forvente at få input til hvad der kan være interessant at opleve i Hongkong samt lidt praktisk information. Du skal på ingen måde forvente en komplet rejseguide. Som nævnt er Hong Kong pakket med ferieoplevelser, og nedenfor er blot gengivet vores oplevelser.

Besøget i Hong Kong var for vores vedkommende en forlænget weekend med masser af oplevelser. Da vi allerede var i Thailand var Hong Kong kun små 3 timers flyvning fra Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok. Fra lufthavnen er det ganske nemt at tage toget ind til centrum. Det tager ca 30 minutter og kører hvert 15. minut. Det kan ikke være nemmere. Vi købte et tourist-kort, der var gældende for tre dage (se link i info-boks).

Hong Kong er indbegrebet at en travl storby. Der mere end 7 mill. mennesker på et areal, som er lidt mindre end Lolland! Det er på mange måder blandingen mellem kinesisk/asiatisk markeder, streetfood og kultur, som er blandet sammen med det vestlige præg, som giver Hong Kong sit helt eget spændende udtryk.

Når vi er i storbyer bruger vi meget tid på bare at gå rundt og, måske ikke lige frem fare vildt, men alligevel gå på må og få i udvalgte områder. Det er en god måde at få et godt indtryk af byen, indbygger, stemningen og ofte også de helt lokale restauranter.

Vi valgte at bo på et mellemklasse hotel – Holiday Inn Express Hong Kong Soho – som ligger centralt og tæt ved metro station.

INFO

Areal
Befolkning
Valuta
Sprog
Landekode

Transport

1.106 km2
7,5 mill.
HKD
Kinesisk, Engelsk
+852

MTR

Havnefronten

Tsim Sha Tsui er et nattelivs- og shoppingskvarter i Kowloon. Her er finder du en god blanding af lokale butikker og store luksuriøse indkøbscentre. I Tsim Sha Tsui kvarteret finder du også promenaden ved Victoria Harbour. Det er perfekt sted at nyde udsigten over Hong Kong’s skyline. Hver aften kl. 20:00 opføres ‘Hong Kong’s Symphony of Lights’. Det er et lyd- og lysshow, som bruger skyskraberne som lyssøjler. Det er populært, så det kan være en godt ide at komme i lidt god tid. Showet er gratis og tager ca 10 minutter.

Det er også ved havnepromenaden at du finder ‘Avenue of stars’ med håndaftryk i gelænderet på rækværket ud mod vandet og fx Bruce Lee statuen. Selv om du ikke skulle være interesseret i berømthederne, så er promenaden et dejligt sted at gå bare for at opleve stemningen og udsigten ud over havnen og bydelen på den anden side af vandet.

Kawloon & Nan lian PArk

Kowloon distriktet er stedet hvor man kommer tættere på den kinesisk livsstil – hvis man vel og mærke bevæger sig lidt ind i området. Det kan klart anbefales. Det er markeder og masse af små forretninger med alt hvad hjertet begærer lige fra elektronik. tøj, fersk kød og fisk – vi så også en fiskeforretning hvor alle fisk var levende.

For os var et af højdepunkterne et besøg i den fredfyldte Nan Lian Park og Wong Tai Sin-templet, der ligger lige ved siden af. Den fredfyldte og meget smukke park står i fuldstændig kontrast til den ellers travle by. For at besøge parken og templet skal man lige bevæge sig lidt længere op i Kowloon, men det kan absolut anbefales.

Central og THE PEaK

Central District er Hong Kongs lidt hektiske forretnings- og handelshjerte. Området er centralt beliggende og er pakket med skyskrabere, moderne indkøbscentre og luksushoteller. Det er også i dette området at du finder den ikoniske Victoria Harbor, som er fyldt med færger og traditionelle både. Blandt andet er det herfra (Pier no. 7) at færgen som sejler over strædet mellem Hong Kong-øen og Kowloon udgår fra.

Der er mange restauranter i områder. Jeg vil mene at det er et must at spise dim sum hvis man er i Hong Kong. Vi spiste fx virkelig dejlige dim sum her: Dim Sum Square.

Det er også fra dette område at ‘bjergtoget’ The Peak Tram kører op til Victoria Peak. Fra Victoria Peak er der et storslået udsyn over hele Hong Kong – selvfølgelig over Central District, men også over strædet og over til havnepromenaden og hele Kowloon i baggrunden.

Big budda, NGONG PING

Tager man toget til Tung Chung kommer man ud til Big Budda i Ngong Ping. Det er samme retning som lufthaven dog en anden toglinje.

Når man kommer ud fra stationen, og det lille indkøbscenter som stationen er en del af kan man se svævebanen, som går op mod tempel-området hvor Big Budda sidder på toppen af bjerget. Big Budda er lavet i bronze og er 34 meter høj. Den er ganske imponerende og kan ses på lang afstand. Turen i svævebanen og selve området er ret smukt – selv på en lidt grå og overskyet dag. Turen koster HKD 235,00 for voksne (Se yderligere info her)

Læs også:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Del dine tanker - Giv en kommentarx
()
x