Kuala Lumpur – steder du må se

Batu Caves er et 'must see' i Kuala Lumpur
Batu Caves, Kuala Lumpur, Malaysia

Der er flere steder du må se i Kuala Lumpur. Det mest ikoniske ved Kuala Lumpur (KL) er nok tvillingetårnene i stål og glas. Petronas Towers er med deres 88 etager og 452 meters højde fortsat verdens højeste tvillingetårne. Tvillingetårnen tager sig specielt godt i om aftenen hvor de er oplyst og alt stålet og glasset virkelig kommer til sin ret. Selv om tårnene er fantastiske har KL heldigvis også meget andet at byde på fx asiatisk/muslimsk kultur, malaysisk mad, shopping centre og så de seværdigheder, som jeg vil nævne nedenfor.

Petronas Twin-Towers i aftenbelysning, Kuala Lumpur
Petronas Twin-Towers, Kuala Lumpur

Batu-hulerne

I toppen af steder du må se ligger også Batu Caves. Tempelhulerne og hele klippen er et af de mest populære tamilske altre udenfor Indien og er tilegnet den tamilske gud Murugan. Uden for hulerne står en 43 m høj gylden statue af guden og bagved fører den farverige og brede trappe op til hulerne.

Petro Towers

Batu Caves, Petro Towers, Sultan Abdul Samad Building, Masjid Jamek og Sri Maha Mariamman Temple

Sultan Abdul Samad bygningen

Sultan Abdul Samad-bygningen er et at de historiske faretegn, som det er værd at komme forbi, når man er i Kuala Lumpur. Bygningen, som blev opført at den britiske kolonimagt i årene 1894-1897, ligger over for pladsen ‘The Merdeka Square’. Dette er også et historisk sted, da det var her at det britiske flag blev taget ned og det malaysiske flag blev hejst, da Malaysia blev selvstændige i 1957.

Sultan Abdul Samad bygningen giver i dag plads til det Malaysiske ministerie for information, kommunikation og kultur. Som det ses på billederne har bygningen sin helt egen stil mec et 40 meter højt tårn.

.

Vi havde 4 overnatninger i KL og boede på Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade. Hotellet er et godt mellemklasse hotel med en rimelig central og god beliggenhed.

Efter vores ophold i KL tog vi videre til øen Langkawi

aksd fk asdf

as f asd

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Del dine tanker - Giv en kommentarx
()
x