Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao

Koh Samui

Koh Samui er med sine 229 km2 Thailands næststørste ø efter Phuket. Man kan komme til Koh Samui med både fly og færge. Der går fly direkte fra Bangkok til Samui. Hvis man vil gøre det lidt billigere kan det være en mulighed at flyve eller tage tog til Surat Thani, og så tage færgen fra Don Sak Sakon.

Hvor skal man bo?

Chaweng Beach er øens travleste by med resorts, barer og restauranter liggende side om side. Denne del af øen er en perfekt destination for dig, hvis du ønsker at gå ud om natten, besøge barerne, socialisere og have det sjovt til den tidlige morgen. Samtidig har Chaweng en virkelig dejlig strand med masser af aktiviteter. Vi har boet på Muang Samui Spa Resort i en ‘garden suite’. Det er et virkeligt dejligt hotel, som er holdt i en meget traditionel thailandsk stil – og så ligger det lige ned til dejlig sandstrand.

Lamai Beach, der ligger 12-15 km syd for Chaweng og lufthavnen er også rimelig travl og med gode muligheder for barer, restauranter og nattelige – men måske nok med en lidt mere afslappet atmosfære end Chaweng. Vi har boet på Samui Jasmine Resort i Lamai.

Bophut er måske nok mere charmerende end Chaweng og Lamai. Det er mere stille hvorfor det kan være et godt valg for en familieferie. Bophut ligger på den nordlige kyst og er tæt på lufthavn og den store gyldne Buddha.

Der er selvfølgelig også flere andre steder man kan bo, men disse 3 steder er de mest almindelige steder.

Big Buddha / Wat Phra Yai

Hvis du ankommer til Koh Samui med fly eller med båd fra naboøen Koh Phangan kan du ikke undgå at se den kæmpe buddhafigur siddende på en klippe. Selve buddhafiguren er 12 meter høj og er placeres lige uden for templet Wat Phra Yai, der betyder stor buddha. Fra selve templet går man op ad trapper til den platform hvor Buddha’en sidder. Der er en god udsigt fra platformen.

Mumificeret munk

En måske lidt bizar seværdighed er den mumificerede munk, som sidder i en glaskiste i templet Wat Khunaram. Templet er ikke noget særligt, så besøget skal være for at se munken, som de sidste 40 år har siddet som mumie i glasboksen. Normal vil et lig går i forrådnelse i så varme og fugtige omgivelser, men ikke denne munk, som er indtørret og – måske på mirakuløs vis – ganske velbevaret .

Hin Ta Hin Yai

Helt i den sydlige ende af Lamai Beach ligger Hin Ta Hin Yai, som betyder bedstefar og bedstemor stenene. Det er imidlertid ikke en bedstefar og bedstemor de ligner…. Der er tale om to ret sjove stenformationer, som ligger med få meters afstand.

Koh Phangan og Koh Tao

Koh Phangan er nok mest kendt for sine fuldmånefester (Full moon party). Der er mange dejlige strande på øen og der er også mange muligheder for mere adventure-prægede aktiviteter. Vi var ikke helt på toppen, så det blev mest afslapning på og omkring hotellet inden vi tog videre til Koh Tao.

Koh Tao er den mindste af de tre øer og også den med færrest mennesker. Koh Tao ligger i Ang Thong National Marine Park, og er lidt en perle. Koh Tao betyder skildpaddeøen. Vi så desværre ingen havskildpadder men der er rigtige gode muligheder for at dykke og snorkle. Man skal heller ikke snyde sig selv for en tur du til den lille ø Nang Yuan, som byder på dejlig strand, klart vand og den smukkeste udsigt.

Selv om de 3 øer med fordel kan besøges som en pakke, så skal du være opmærksom på at det tager lidt tid at komme rundt. Som skrevet tidligere så kan du flyve til Samui, men ellers kan du tage båd eller færge til både Samui og Phagnan fra Don Sak Sakon ved Surat Thani. Det tager ca 2,5 time til Koh Phagnan og 1 time og 3 kvarter til Samui. Mellem Phagnan og Koh Tao tager det ca 1,5 time.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Del dine tanker - Giv en kommentarx
()
x