Khao Sok Nationalpark ligger i det sydlige Thailand og er kendt for sin gamle regnskov og mangfoldige dyreliv – og så er der totalt fred og ro.

Khao Sok Nationalpark, Thailand
Khao Sok Nationalpark, Thailand

Hvis man vil prøve noget lidt anderledes i Thailand, så er Khao Sok nationalpark absolut en overvejelse værd. Khao Sok er regnskov, dyreliv, fred og ro.

VI havde valgt at prøve et af de få flydende hoteller langt inde på søerne i Khao Sok Nationalpark. Man kan ikke køre ind til disse hoteller, der alle er små flydende tømmerflåder/hotelværelser. Man kommer ind til hotellerne med båd. I vores tilfælde havde vi vores egen longtail-båd med ‘chauffør’, og vi sejlede fra området omkring Ratchaprapha-dæmningen. Det tog lidt under en time at sejle ind til vores flydende hotel. Fordelen ved egen båd er at den også står til rådighed mens man er på hotellet. Det er på den måde meget nemt at komme på tur rundt på søerne, ind i regnskoven – eller ud at se kalkstensklipperne eller solnedgangen om aftenen.

Oplevelser i Khao Sok nationalpark

Khao Sok er en kæmpe nationalpark med et areal på 739 km2 som inkluderer verdens ældste regnskov, kalkstensbjerge og -klipper samt en enorm sø på 165 km2. Se mere om Khao Sok her. Vi havde besluttet os for at bo på søen men der er også gode muligheder for at bo i kanten af nationalparken og dermed i selve regnskoven syd for søen, og for trekking i regnskoven.

Som nævnt så havde vi båden til vores egen rådighed, så det gav os god mulighed for at komme rund på søen og opleve den vanvittige flotte natur, de mange klipper, roen og en smuk solnedgang:

Vi var også på en anden tur hvor vi sejlede et godt stykke ud af en af de mange ‘fingre’, der er på søen. Vi lagde til ved bredden og gik et godt stykke igennem den fugtige skov, med masse af dyreliv bla nogle meget sky aber, for at komme ud til en anden søbred hvor der lå en lille bitte landsby med nogle meget specielle lange både. På en af disse både blev vi sejlet rundt på en anden del af søen og var inde i en grotte med drypsten.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Del dine tanker - Giv en kommentarx
()
x